Etnografinė jaunųjų šeimininkų stovykla „ŠIUPINYS“

Smagu dūšiai, gardu pilvui!

Ši stovykla jau turi savo legendą … 😉

Septynias stebuklingas dienas mėginsime įminti lietuviškos senolių virtuvės paslaptis. Pasisiūsime prijuostes ir kibsime į smagų komandinį darbą.  Išmoksime kepti papločius, bulvines bandas, virtinukus, virti kopūstienę, žemaitišką mirkalą, gaminti aguonų šaltanosius, mielines bandeles.  Sulauksime senosios virtuvės meistrų ir sužinosime kokius gardėsius valgė mūsų protėviai. Mokysimės gaminti maistą archajiškais būdais. Patirsime, kad gaminti gali būti labai smagu: rengsime pyragėlių kepimo čempionatą, kulinarinių improvizacijų vakarus, kartu sulipdysime Gineso rekordų knygos vertą saldų skruzdėlyną, kepsime šakotį ant laužo, o stovyklą užbaigsime draugystės šiupiniu. Tėveliams suruošime ponišką užbaigtuvių puotą, paskanintą šokiais ir dainomis.

Šių metų naujienos:  keliausime į sraigių ūkį virti sriubos, sulauksime naujų mokytojų, rengsime archajiško maisto gaminimo pamoką ir ragautuves. Ir kaip visada… visų paslapčių neišduosim ;-).

Ko jau ko, bet geros nuotaikos ir skonio turėsim sočiai 😊

Stovykloje dirba trys vadovai. Vienu metu stovyklauja iki 30 jaunuolių. Stovyklautojai maitinami keturis kartus. Maistą gaminame stovyklos etnografinėje virtuvėje. Valgome sveikai ir skaniai.

Užsiregistravusiems į stovyklą atsiųsime detalią programą.

   

                 

Meniu