Archajinėje virtuvėlėje susipažinsime su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Kartu patyrinėsime molinės krosnies istoriją, išsiaiškinsime, kokių įrankių reikia kepėjui ir kaip juos naudoti. Pasidžiaugę, kad tešla jau lipa per puodynės kraštus, raitosimės rankoves ir kartu kepsime gardutėlius senolių kvietinius papločius. Ragaudami minsime geros tešlos paslaptis ir paspėliosime, ką ant tų papločių mūsų senoliai dėdavo, į kokį dažinį mirkydavo ir kaip skaniai valgydavo. Keliausime pasidairyti po Italijos krosnis – ar tas picos paplotis labai jau toli nuo lietuviškosios duonelės . Sužinosime, kaip atsirado garsiausias italų patiekalas ir kartu kepsime Neapolietiškas picas. Eksperimentuosime, kursime savo produktų derinius, degustuosime ir lyginsime dviejų kultūrų gastronomines patirtis. Bus gardu ir smagu!
Į programos kainą įskaičiuota arbata, kava. Trukmė – 2,5 -3 val.
Programa organizuojama grupėms (ne mažiau 15 žmonių).
Kaina – 35 eur suaugusiems, 20 eur vaikams.